مراقبت از فرش ماشینی هم به یک سری نکات و قواعد بستگی دارد که دانستن این نکات به طول عمر این نوع فرش کمک می‌کند. امروزه خرید و استفاده از فرش‌های ماشینی همچون فرش تندیس کاشان بسیار مورد استقبال قرار گرفته است و به همین خاطر، نحوه نگهداری صحیح آن‌ها از جمله موضوعات مهم و کلیدی به شمار می‌آید که ما در ادامه بیشتر به این مبحث خواهیم پرداخت.

نکات مراقبتی فرش ماشینی در هنگام پهن کردن

یکی از مهم‌ترین نکاتی که به طول عمر فرش ماشینی کمک می‌کند مربوط به سطحی است که فرش روی آن جای می‌گیرد و قرار است در طولانی‌مدت قرار بگیرد.

  • شما باید یک سطح صاف و بدون هیچ‌گونه گردوغبار و کثیفی را برای پهن کردن فرش ماشینی در نظر بگیرید.
  • چنانچه سطح زیر فرش آهکی، خاک یا گچی باشد طبیعتاً رنگ فرش را تغییر خواهد داد.
  • متأسفانه، برخی از افراد زیر فرش ماشینی را موکت یا یک فرش دیگر پهن می‌کنند که این کار، کاری نادرست است.
  • سعی کنید پایه مبل، صندلی یا هر وسیله سنگین و نوک‌تیز دیگر را روی فرش به‌صورت مستقیم قرار ندهید که طبیعتاً مشکلات زیادی به همراه خواهد داشت و به فرش آسیب وارد می‌کند.
  • نکته بعدی مربوط به نور خورشید است که برخی به آن توجهی ندارند. نور مستقیم خورشید کیفیت رنگ و تاروپود فرش ماشینی را به‌مرورزمان از بین می‌برد.
  • از جمله دیگر نکات مراقبت از فرش ماشینی این است که فرش را در محیطی که دارای رطوبت است پهن نکنید.
  • در هنگام انتخاب و خرید فرش طول و عرض فرش ماشینی را کمتر یا به‌اندازه محل استقرار در نظر بگیرید که متأسفانه برخی به این نکته توجهی ندارند.
  • استفاده از ترمز فرش زمانی که قرار است فرش ماشینی را روی کف‌های سرامیک قرار دهید، پیشنهاد مناسبی است.
  • آخرین نکته هم این است که اگر فرش در فضای پر رفت‌وآمد پهن شده است، حداقل سالی 1 بار فرش را ۱۸۰ درجه بچرخانید که تمام قسمت‌های آن به صورت یکنواخت استفاده شود.

طریقه جاروکردن صحیح فرش ماشینی

نحوه صحیح جاروکردن هم در مراقبت از فرش ماشینی تأثیر زیادی دارد. به‌هرحال، جاروکردن فرش یک کار رایج است و به همین خاطر، باید اصولی انجام شود که در غیر این صورت ممکن است کیفیت فرش را زیر سؤال ببرد. با درنظرگرفتن میزان رفت‌وآمد در محل، حداقل هر 2 هفته 1 مرتبه از جاروبرقی برای جارو زدن فرش ماشینی استفاده کنید؛ ناگفته نماند که جارو زدن باید در جهت خواب فرش باشد.

برای جذب گردوخاک استفاده از برس ضربه‌زننده گزینه بسیار مناسبی است. هیچ‌گاه نباید جاروبرقی را در جهت‌های مختلف روی فرش بکشید؛ چرا که باعث می‌شود فرش ظاهری نامرتب و نامنظمی داشته باشد و نخ فرش هم حالت طبیعی خود را از دست بدهد. سعی کنید از جارودستی به‌هیچ‌عنوان استفاده نکنید؛ چرا که جارودستی باعث می‌شود که فرش به‌مرورزمان ساییده شده و باعث نفوذ گردوخاک به داخل فرش و بین پرزهای آن خواهد شد.

نحوه گردگیری فرش ماشینی قبل از شستشو

گردگیری انواع فرش ماشینی هم نکات خاص خود را دارد. شما قبل از شستشو باید گردگیری را آغاز کنید که اگر به‌درستی و اصولی این کار را انجام ندهید، احتمال فرسودگی فرش ماشینی بسیار بالا خواهد بود. معمولاً فرش‌های ماشینی را باید در هوای آزاد قرارداد و روی یک طناب ضخیم و محکم پهن کرد، سپس نسبت به گردگیری آن اقدام کرد. استفاده از عصا و چوب به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود، گردگیری با برس‌های ضربه‌زننده باکیفیت باید انجام شود که به‌صورت عمقی گردوخاک را از بافت فرش خارج کند. در بین نکات و روش‌های مراقبت از فرش ماشینی گردگیری اهمیت بسیار بالایی قبل از شستشو دارد.

نحوه شستشوی صحیح فرش ماشینی

نحوه اصولی شستشوی فرش ماشینی هم خود مستلزم رعایت یک سری اصول و قواعد است. برای شستن فرش به روش سنتی، همان‌طور که گفته شد باید ابتدا گردوغبار روی فرش را پاک کنید که با استفاده از جاروبرقی این کار شدنی است. سپس می‌توانید از شامپو فرش استفاده کنید که بهتر است شامپو فرش را با پودر دستی مخلوط کرده و با اسفنج روی فرش بکشید. البته برخی از افراد از شرکت‌های معتبر هم کمک می‌گیرند که به‌هرحال این منطقی‌تر است.

عمدتاً بهترین فصل برای شستشوی فرش اواخر بهار و تابستان است. از مواد پاک‌کننده باخاصیت اسیدی کم استفاده کنید؛ چرا که مواد اسیدی دوام و مقاومت تارهای فرش را از بین می‌برند. به‌هیچ‌وجه سرخود از مواد سفیدکننده برای سفیدکردن ریشه‌های فرش استفاده نکنید چرا که این کار می‌تواند باعث پوسیدگی هرچه سریع‌تر ریشه‌ها شود.

پاک‌سازی لکه از روی فرش ماشینی

برای برطرف‌کردن لکه هم باید بدانید هر مایعی که روی فرش بریزد را باید سریعاً تمیز کنید. حتی قبل از شستشو هم باید ابتدا لکه‌ها را از بین ببرید؛ چرا که برخی از لکه‌ها مانند لکه چای یا روغن بعد از شستن فرش دیگر از بین نخواهند رفت. چنانچه غذا یا نوشیدنی خاصی روی فرش بریزد، همان‌طور که گفته شد باید سریعاً ماده ریخته شده را بدون اینکه روی فرش پخش شود جمع کنید، سپس با آب گازدار محل را شستشو دهید. بعد از اینکه محل خشک می‌شود می‌توانید با لکه بر محل را شستشو دهید.

نحوه حمل و جابه‌جایی فرش ماشینی

حال که در مورد نکات کلیدی مراقبت از فرش ماشینی با شما صحبت می‌کنیم، بهتر است در مورد اصول حمل فرش هم اطلاعاتی را ارائه دهیم. معمولاً هنگام جابه‌جایی فرش شما باید هر وسیله مانند مبل و میز را ابتدا از روی فرش بلند کنید و سپس فرش را جابه‌جا کنید. برای حمل فرش‌های ماشینی لوله‌کردن آن‌ها بهترین گزینه است. به این دلیل که تا زدن فرش باعث صدمه به تاروپود آن می‌شود و زمانی که فرش را لوله می‌کنید هم باید با استفاده از طناب دو طرف فرش را ببندید.

بهترین پیشنهاد برای مراقبت از فرش ماشینی

به‌صورت مختصر و مفید که خارج از حوصله شما کاربر عزیز نباشد در مورد روش‌های مراقبت از فرش ماشینی صحبت کردیم. فرش ماشینی به دلیل اینکه انواع بسیار متنوعی دارد معمولاً با فروش بیشتری هم روبرو شده است. نگهداری صحیح از این نوع فرش باعث می‌شود تا طول عمر آن افزایش پیدا کرده و از خرید مجدد فرش شما را باز دارد. در حالت عادی نحوه صحیح جاروزدن و شست‌وشوی فرش در طولانی‌مدت شما را از مشکلات احتمالی دور می‌کند؛ همچنین برای اطلاعات بیشتر درمورد فرش می‌توانید از مقالات دیگر ما دید کنید.